Prostor na lodi

19. 2. 2024

Hodně lidí se ptá, jak je to na lodi s místem, že osm lidí na lodi je moc a že tam člověk nemá soukromí, a co ponorka … a tisíc dalších dotazů. Takže pro pořádek a pro klid duše … na kurzy využíváme zásadně lodě větší jak 16 metrů délky. Kdo někdy byl na plachetnici s přáteli nebo s nějakou charterovkou, tak většinou jel na lodi o velikosti cca 12 metrů délky. Na té se při počtu 10 lidí skutečně mohl cítit stísněně. Lodě, na kterých jezdíme naše kurzy jsou minimálně o čtyři metry delší a o metr širší. Takže když si to spočítáte, tak prostor je skutečně velkolepý. Podívejte se na obrázky níže. Každá kajuta je prostorná, dva lidi se v ní vyspí pohodlně aniž by se museli tlačit. Prostor salónu je nádherný a stojná výška je taková, že ani já se svými 188 centimetry se nemusím krčit.

V kokpitu, tedy na palubě pak máte krásný prostor pro celodenní pohyb. Deset lidí se pohodlně vejde kolem stolu a celá příď vám může sloužit jako tělocvična. Ne náhodou na přídi probíhají ranní jógová cvičení pro všechny. A na zádi nemusíte mít strach z toho, že do vody polezete po schůdkách a postupně. Zadní sklápěcí koupací plošina skýtá dostatečný prostor pro pár lidí a jejich vodní dovádění.

A v neposlední řadě se často ptáte, jaká je dispozice kajut a toalet a sprch. Níže najdete obrázek, kde si můžete přesně vybrat to, co vám vyhovuje.

A pokud by vám ani toto krátké představení naší lodi nestačilo a stále jste měli obavy a nejistoty, pak neváhejte, ptejte se, pište nebo volejte …

… těším se na vás a na vaše dotazy

Petr